Doongara Mahthi 

Australian Cattle Dog Kennel 
 

 

 

Wij, Joop en Karin de Loos heten u welkom op de site van,

               Doongara-Mahthi   

Australian Cattle Dog kennel. Wij wonen in Rotterdam.

 


Onze kennelnaam “Doongara Mahthi” is F.C.I. erkend, en staat sinds 27-01-2015  
geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer 268988.


De naam Doongara- Mahthi komt uit het Aboriginal en betekent "Lightning Dog” Dit omdat wij vinden dat de Australian Cattle Dog, mits goed gehanteerd en opgevoed, een lichtpunt in het leven van de eigenaar is/wordt.


Onze liefde voor honden bestaat al heel lang. In het verleden hebben wij andere honden gehad en gefokt.

Na veel onderzoek, uitzoeken en navragen is onze keuze uiteindelijk op een Australian Cattle Dog gevallen en is de liefde voor dit ras ontstaan.

Op 7 augustus 2013 is onze 1e Cattle dog geboren, een reu: Dolce- Blu Alcapone Scarface, “DJUKE”.Gefokt door Maria Bonetti ( Dolce-Blu) uit Duitsland, die wij in oktober van dat jaar opgehaald hebben uit Duitsland.

Op 25 september 2015 is onze tweede Cattle Dog geboren, een teef: Banana Bender My Bro is Only Child "NICCI". Nicci is gefokt door Paolo en Simona Coletta (Banana Bender) uit Italie, die wij in januari 2016 in ons huis mochten verwelkomen.

In 2019 hebben wij zelf een nestje gefokt van 8 pups. Wij hebben hiervan een teefje gehouden :Doongara-Mahthi A Sweet Rose on Top "XÍLLA". Xilla is geboren op 7 augustus 2019.

Als wij fokken gaat het bij ons om gezondheid, schoonheid en karakter en willen wij de goede rasstandaard van de Australian Cattle Dog(volgens Australische standaard) handhaven en voortzetten.  

Kijkt u gerust verder op onze site voor meer informatie.

Wij zijn lid van ACDVN

Joop en Karin de Loos.